Roll
Roll is an architecture and design practice based in Paris and Biarritz. Founders Lucie Rebeyrol and Ian Ollivier met in 2016 while working in New York. Together, they carried out the transformation of the Site Verrier de Meisenthal
a cultural campus including a visitor center, black box theater, museum and glass blowing studios. The studio works in the fields of architecture and exhibition design. We create forms and spatial experiences seeking a fine balance between rigor and freedom, function and experience, immediate objectives and possible futures. We have a predilection for sensory architecture and a fondness for the ordinary.
Roll recently completed the design of photography exhibition Regards du Grand Paris.
The studio also designed a residence
in Stockholm, a cabin
on a Latvian tea farm, a memorial
in Arkansas, a sculpture park
in Favignana and an exhibition at the Shaker Museum
in upstate New York.
Through working in prominent art institutions and architecture firms, we gained strong experience in projects of various scales dedicated to living, working and culture. We have been invited to collaborate with studio PILA on the winning competition entry for the MBK lot
in Bobigny, Paris. At the design firm SO – IL we proposed an undulating poured-in-place concrete canopy
unifying three interrelated art institutions. Additionally, we led the mixed-use housing project Place Mazas,
on the River Seine ; Breathe,
an environmental housing prototype ; Passage,
a site-specific installation for the Chicago Architecture Biennial and the ethereal exhibition Home Futures
in London. While at Selldorf Architects, we worked on new art spaces for the Luma Foundation
in Arles and another for Boesky Gallery
in Aspen. Finally, at the Guggenheim Museum in New York, we designed and installed major exhibitions of sculpture, painting, photography and media by artists such as Hilma af Klint,
Jean-Michel Basquiat,
and Gillian Wearing.
We worked closely with the design team at OMA to produce the exhibition Countryside: The Future
and assisted artists Wu Tsang
and Christian Nyampeta
with the design of their large installations rethinking the iconic rotunda as a site of assembly, reflection, and amplification.